Sărbătorim venirea primăverii și prima eXcursie din acest an într-un mod unic. Vă aducem în dar de mărțișor o eXcursie de 2 zile în Covasna ☺ Te invităm acolo unde poate n-ai mai fost, într-un weekend deosebit!
Începutul primăverii este cel mai frumos moment. Păsările revin din țarile calde iar natura se trezește la viața. Totul în jur este superb… mireasma florilor și a copacilor înfloriți ne îmbată și ne dă acea senzație de paradis.
În călătoria noastră spre Târgu Secuiesc o să facem o mică oprire în comuna Cerna. O localitate veche, atestată pe la 1332, inedită din punct de vedere arhitectural, deoarece păstrează bogăția fațadelor baroce, unde vom vizita Muzeul Etnografic Haszmann Pál.
Muzeul "Haszmann Pál" şi-a câştigat numele de la întemeietorul acestuia în 1999. Instituţia funcţionează în conacul Damokos Gyula şi parcul, respectiv grădina acestuia. Conacul a fost construit între secolele 17-19, iar aspectul neoclasicist şi l-a dobândit în 1831. Între anii 1950-70, neglijat, în stare deplorabilă, "fără stăpân" îşi trăia ultimele zile, când conducători locali şi centrali l-au desemnat şi predat în vederea întemeierii unui muzeu. Terenul cu o suprafaţă de peste două hectare s-a dovedit a fi potrivit pentru realizarea unui "skanzen" (muzeu în aer liber). Muzeul şi-a deschis porţile la 25 februarie 1973.

Toți am mâncat măcar o dată un kurtos kalacs ☺ dar ai participat la prepararea unui kurtos?
Știm cu toții că aluatul se realizează din fâină, lapte, ouă, drojdie, unt sau margarină, zahăr și sare, sirop din zahăr, apă și zeamă de lâmăie. Cu toate acestea există câteva secrete, pe care fiecare familie le transmite din generație în generație și le păzește cu strășnicie.
Avem ocazia să trăim această experiență inedită la Malomkert.
Malomkert este un loc mirific unde tradiționalul se imbină armonios cu modernul si ținutul deliciosului kurtos. Atmosfera degajată, ospitalitatea gazdelor și amprenta elementelor tradiționale te fac să te simți în vizită la bunici.

Seara ajungem în Târgu Secuiesc și ne vom caza la un hotel de 3 stele, un loc ideal de recreere și odihnă.
Servim cina și ne continuăm distracția, ne împărțim în echipe și facem o partidă de bowling.
Bowling-ul este un sport al fair-play-ului, dominat de o atmosferă frumoasă și este considerat unul dintre cele mai vechi jocuri din lume. Bowling-ul este o alegere excelentă pentru a te distra alături de prieteni.

Duminică 4 martie servim micul dejun și pornim la drum ☺

După un mic dejun copios ne îndulcim la atelierul de turtă dulce tradițională din Târgu Secuiesc. Meseria lui József a fost dăruită de strămoșii săi, care au fost și ei producători de turtă dulce, cu o rețetă veche din 1880. Jozsef este cel mai renumit producator de turta dulce din Covasna și o gazdă foarte primitoare, care o să vă povestească despre cum a exploatat acest mesteșug învățat de la bunica sa. Tu cum vrei să-ți decorezi turta dulce?

Te-ai plimbat vreodata cu mocănița? Acum ai ocazia ☺
Pormin pe urmele mocăniței din Covasna-Comandău, pe Valea Zânelor, o plimbare mai deosebită și ne întoarcem puțin pe firul istoriei. Povestea mocăniței din Covasna-Comandău se întinde pe mai bine de un secol. Puţină lume ştie că între Covasna şi Comandău a existat un ansamblu tehnic unic în Europa, extrem de ingenios, care folosea forţa gravitaţională pentru transportul buştenilor. Practic, între cele două platforme ale planului înclinat există o diferenţă de nivel de peste 320 de metri, iar principiul de funcţionare era foarte simplu - vagonul încărcat cobora şi îl trăgea în sus pe cel fără lemne, care era mai uşor. Însă, în anul 1997 un incendiu puternic a distrus acest inedit funicular, pe care autorităţile locale ar dori să îl reconstruiască şi să îl transforme într-o atracţie turistică.
O călătorie cu trenul cu aburi, pe o linie ferată îngustă, pe muchii de munte, prin păduri de brazi ori pe malul unor ape volburoase constituie mereu un prilej de bucurie și încântare sufletească.

Continuăm călătoria în timp și mergem acasă la domnul Nicu Manea, oier și pui de dac. Aflăm povestea domnului Nicu Manea și degustăm cașul deosebit, sculptat frumos cu stema orașului, cu motive tradiționale și multe alte forme. El și-a îndeplinit visul din copilărie și a reușit să iasă din anonimat.
Mai multe despre el, visul lui din copilărie și despre cașul bun de te lingi pe degete o să aflăm la fața locului. Să-ți pregătești întrebările despre caș, daci și tradiții, domnul Nicu Manea ne așteaptă cu drag!
Mergem câteva case mai departe să descoperim cine i-a sculptat modele pentru caș domnului Nicu. Aici il găsim pe domnul Gheorghe care este capabil să însuflețească orice buștean din lemn!

Ultima oprire din călatoria noastră este acasă la d-na Elisabeta, care arată ca un atelier de țesut cu expoziție de muzeu.
„Nu e cel mai vechi război pe care îl am, cel mai vechi are cam 130 de ani!”, ne-a mărturisit doamna Erzsébet, uimindu-ne. Apoi ne-a dus într-o anexă a casei, în celălalt atelier, unde un război mare, vechi și muncit ocupa o bună parte din spațiu. Soțul dumneaei l-a recondiționat cum a putut mai bine de fiecare dată când ceva s-a stricat la el. Și această cameră era tot ca o încăpere de muzeu: ștergare, două costume tradiționale pe manechine, ii, ștergare decorative, dar și țesături, și macaturi cu diverse broderii țesute cu meticulozitate. Gazda noastră ne-a mărturisit că primele broderii înfățișând doi țărani în costume populare s-au dus direct în străinătate!”
Covasna nu înseamnă numai tratament și cure, ci și descoperirea unei părți fascinante a României. Hai să descoperim împreuna o parte din meșteșugarii din Covasna. Munca lor trebuie promovată, susținută și purtată mai departe atât în viitorul României, cât și peste granițe. Trebuie să ajungeți la meșteșugari ca să rămâneți fascinați doar stând și observând ce și cum fac! Și pentru asta Covasna e faimoasă!

Această excurise este pentru tine dacă:
Îţi doreşti o experienţă inedită, originală şi foarte distractivă?
Vrei şi altceva în afară de activitătile pe care le poţi face în oraş?
Vrei să-ţi testezi intuiţia, inteligenţa, abilitatea de a lucra în echipă?
Vrei să petreci altfel timpul cu prietenii tăi, colegii de muncă sau de ce nu să cunoşti persoane noi în viaţa ta şi să legi prietenii !

Dar hai să-ţi spunem câteva detalii foarte importante :
Costul excursiei este de 490 lei/pers.
Rezervă-ți locul din timp locurile sunt limitate!

Serviciile incluse sunt :
- Transport cu microbuzul : București – Cernat – Târgu Secuiesc – Covasna – București
- Intrare Muzeul "Haszmann Pál "
- Preparare si degustare kurtos kalacs
- Cazare hotel de 3 stele, cină sâmbata seara, băuturile nu sunt incluse, mic dejun duminică
- Bowling
- Atelier turta dulce
- Plimbare cu Mocănița
- Degustare de caș și vizită acasă la domnul Nicu Manea, oier
- Vizitarea atelierului de sculptură în lemn
- Vizitarea casei ’muzeu’ a d-nei Elisabeta, atelier de țesut
- Surpriza dacă ne permite timpul
- Ședințe foto
- Diurna șofer
- Ghid autorizat
Ne rezervăm dreptul de a elimina sau adăuga anumite obiective din traseul inițial.
Pe parcursul zilei de sâmbătă trebuie să avem la noi mâncare, sandvisuri, de ronțăit etc. Nu oprim la restaurant ptr că avem ziua plină, iar seara ne așteaptă o cina delicioasă, unde ne strângem împreună, în jurul mesei.

Locurile sunt limitate, grabește-te să-ți rezervi locul :) 
După confirmarea disponibilității locului/locurilor, se va achita un avans de 200 lei.
*În cazul în care nu mai poți participa la eveniment, suma achitată se returnează doar dacă găsești înlocuitor.
Dacă nu există un numar minim de participanți pentru ca evenimentul să poată fi susținut financiar, suma achitată se restituie integral înaintea datei evenimentului.

Ne poți contacta oricând iar noi iți vom oferi toate informațiile necesare :
Neagu Andreea
Tel : 0764.537.516
Mail : [email protected]

Scopul nostru este simplu, să cutreierăm în lung și-n lat România și să o descoperim fix așa cum este ea: sălbatică, frumoasă, în toate culorile anului, din vârful munților până în valurile apelor, cu aventuri și oamenii ei deosebiți. Dorim să plecăm la drum cu cei la fel de entuziasmați sa cunoască toate acestea, alături de care să creăm amintiri de neuitat și să facem descoperiri ce vor duce mai departe vorbe frumoase despre țara noastră minunată.

Vă așteptăm cu drag!
"În fiecare an călătorește într-un loc în care nu ai mai fost" ~ Dalai Lama

Grupul nostru de călatorii Xcursii Romania il gasiti accesand link-ul: https://www.facebook.com/groups/xcursii.romania/

Vreau să merg!

Locurile sunt limitate, dar ne place să oferim flexibilitate. Completează formularul dacă dorești să mergi cu noi și te vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile necesare.

Alte Evenimente


Drumeție în Masivul Ceahlău

În mijlocul naturii, mai aproape de cer
Vezi Detalii

Drumeție de toamnă-Lacul Sf. Ana

Toamna aceasta ne poartă pașii spre Lacul Sf. Ana
Vezi Detalii

Hai la rafting

Pe locuri, fiți gata... start la maxim de distracție și aventură cu o tura de rafting!
Vezi Detalii