Ești atît de ocupat cu noua ta viață astfel încît uiți să mai simți ceva pentru locurile copilăriei, afară de vagi amintiri fugitive pe care le alungi repede cu indiferență sau un zîmbet stingher. Ești prea grăbit ca să pierzi vremea cu fleacuri din trecut… Viața ta e prea plină cu alte evenimente. Nu mai este loc de nostalgii și clipe trecute. Prezentul năvălește peste tine zi de zi, pas cu pas, copleșindu-te cu toată agitația pentru supraviețuire, iar mintea e ocupată cu planurile de viitor. Supraviețuiești într-o grabă continuă uitînd să mai ai răbdare, să cugeți, să vezi, să simți, să visezi, să iubești…să trăiești.

Regăsești liniștea și puritatea copilăriei rătăcind pe ulițele satului ascultînd zăpada cum scîrțîie sub fiecare pas. Locurile acela plinde de amintiri frumoase, ce-ți aduc zîmbetul pe buze, îți par la început străine, pustii, dar fiecare pas e atît de plin de iubire și trăiri intense, trăiri sincere, ale unui suflet de copil. Fiecare colțișor are povestea lui. Fiecare copac, are farmecul lui. Fiecare cărare îți spune ceva. Fiecare pîrîu are cîntecul lui, un cîntec ce-l știi atît de bine, ce-l ascultai ore în șir, ce-l iubeai și care… în ultimii ani l-ai dat uitării, fiind surd la clipocitul lui.

Sufletul se umple de căldură, dar nu e căldura focului ce încă trosnește în sobă, ci e căldura iubirii ce te învăluie cu tandrețe, ce te mîngîie delicat sădind liniștea în sufletul tău zbuciumat și…adormi zîmbind. Este intoarcerea la origini.

Nu e vorba despre încă un motiv de sărbătoare, cel puţin nu genul consacrat de sărbătoare. E despre o incursiune în timp şi spaţiu. E despre un tărâm de poveste, greu încercat de-a lungul istoriei. Un taram a legendelor. E despre credinţa bucovinenilor simpli, despre viaţa satului bucovinean şi peisajele pitoreşti cu care ne încântă la fiecare pas Bucovina.

De la Humor până sus la Lucina, Bucovina ne surprinde şi ne explorează cele mai intense trăiri. Sentimentul de apartenenţă faţă de un loc nu a fost niciodată mai intens. Cu atâta perfecţiune a creat Dumnezeu aceste meleaguri minunate, pentru a ne bucura, pentru a ne împărtăşi darul naturii pentru noi.

Anul acesta, de revelion, Free Worlding Romania si Xcursii Romania se reunesc pentru a trece impreuna in noul an. Si cum poti trece altfel in noul an decat alaturi de familie. Doua familii care pe parcursul a 4 zile devin una. Iar pentru asta am ales un cadru cu adevarat special. Unic. Original. Satul Bucovinean din Breaza, jud. Suceava ce ne va apartine in totalitate pe parcursul celor 4 zile.

Prin urmare, pentru 4 zile, gasca Free Worlding si gasca Xcursii, isi unesc fortele si oamenii...pentru a da nastere celui mai atractiv concept din cate s-au auzit. Indiferent ca faceti parte din gasca Free Worlding sau din gasca Xcursii, va invitam cu mic cu mare sa luati parte la acest eveniment. Un eveniment sa se duca vestea!

Satul Bucovinean este o asezare de vacanta, formata dintr-un complex de case traditionale bucovinene autentice, situata in Bucovina - Tinutul Manastirilor, pe Valea Moldovei. Casele taranesti vechi de peste 100 de ani, cateva chiar de acum doua secole, au fost reconditionate si transformate in pensiuni pentru toti cei care doresc sa locuiasca precum bucovinenii de altadata.

Bucataria bucovineana nu lipseste din Satul Bucovinean, toti oaspetii servind mancaruri traditional romanesti cu specific bucovinean.

Oaspetii Satului Bucovinean beneficiaza de parcare in curtea complexului.

Casele sunt construite din barne de brad cioplite in patru si incheiate in tehnica "coada de randunica". Acoperisurile sunt in doua sau patru ape, cu invelitoare din sindrila (dranita, cum este denumirea locala). Prispele caselor sunt prevazute cu stalpi ciopliti si balustrada. In case un loc important il ocupa cuptorul cu vatra si locul de dormit. Incaperile sunt impodobite cu ceramica, stergare, naframe, laicere din lana, in vergi si cu alesaturi geometrice si florale, piese de costum femeiesc si barbatesc. Toate acestea sporesc aspectul traditional al incaperilor.

Dumitru Grigore, a investit în jur de 1.000.000 de lei în case vechi, părăsite. Le-a adunat de pe munţii din jurul comunei sucevene Breaza şi le-a coborât cu ajutorul căruţelor trase de cai. Apoi, la poalele muntelui, mai mulţi meşteri, pe care i-a găsit cu greu, au început, bârnă cu bârnă şi cărămidă cu cărămidă, să refacă toate casele, mobilierul şi sobele. Acum, toate arată de parcă ar fi fost construite acolo, în urmă cu peste 100 de ani. Iar înăuntru sunt bundiţe, cămăşi, ştergare cu motive populare, războaie de ţesut şi lăzi de zestre. "Sunt 7 case, unele din vremea ocupaţiei austro-ungare. Cea mai mare şi mai veche are în jur de 200 de ani, iar în ea au fost crescuţi 16 copii", explică administratoarea complexului, Viorica Macovei, o femeie de 59 de ani din Breaza, în opinia omului de afaceri, cea mai potrivită să-i conducă afacerea. Doamna Viorica se laudă că toţi turiştii care au trecut pe la pensiunea din Breaza, din vară de când s-a deschis şi până acum, au pomenit sarmalele făcute de ea. Televizorul, internetul şi centrala termică, singurele urme de tehnologie

Cele şapte case ţărăneşti care se află în complexul de pe Pârâul Negri din Breaza au aparţinut localnicilor încă de pe vremea ocupaţiei austro-ungare. În timp, o parte dintre case au rămas pustii, după ce oamenii au plecat din sat, aşa că achiziţionarea lor nu a reprezentat o problemă. Mai greu a fost însă găsirea unor meşteri care să se priceapă în arta recondiţionării. Dumitru Grigore recunoaşte că s-a izbit de mai multe greutăţi decât s-a aşteptat.
„Lucrările de restaurare au fost dificile şi scumpe. Am întâmpinat probleme de la transportul caselor şi până la a găsi meşteri în arta lemnului şi sobari pricepuţi. Am dorit să facem şi un muzeu cu tot ceea ce se găseşte în această zonă, dar jumătate din bunurile pe care le-am adunat de-a lungul timpului fie au dispărut, fie nu mai puteau fi folosite”, a spus Dumitru Grigore.

Chiar dacă în interior există încălzire centrală, apă curentă şi toaletă, stilul rustic nu este ştirbit aproape deloc. Fiecare din cele şapte case are şi câte o sobă funcţională.

„Fiecare sobă a fost reconstruită exact cum le-am găsit în case. Turiştii care vin aici pot aprinde focul şi chiar pot coace pâine sau cartofi. Am vrut ca totul să fie exact ca acum o sută de ani şi cred că am reuşit”, a spus Viorica Macovei, femeia care a pus mult suflet în acest proiect. Managerul afacerii de la Breaza a adăugat că turiştii pot intra în atmosfera de altădată şi prin intermediul şezătorilor care se organizează periodic şi la care participă femei din sat.

„Oamenii de aici au fost bucuroşi că cineva doreşte să readucă în actualitate ceea ce se întâmpla acum 100 de ani. Aşa se face că o parte din obiectele care sunt aici au fost cumpărate, dar altele au fost donate”, a mărturisit Viorica Macovei.

Cand se intampla? 30 decembrie – 2 ianuarie.

Plecam din Bucuresti, pe data de 30 decembrie, la ora 6:00 AM. Toate detaliile exacte ale plecarii le vom stabili impreuna atunci, cu cateva zile inainte.

Am rezervat fix 25 de locuri pentru aceasta iesire iar multe din ele au fost deja rezervate de membri celor doua grupuri.

Programul celor 4 zile este urmatorul:

Ziua 1 – 30 decembrie
- Plecare din Bucuresti
- Cetatea Neamt
- Obiectiv surpriza

Ziua 2 – 31 decembrie
- Atelierul de ceramica de la Marginea
- Plimbare cu Mocanita Hutulca din Moldovita
- Manastirea Putna
- Masa de revelion

Ziua 3 – 1 ianuarie
- Plimbare cu sania trasa de cai
- Ciocanesti – Satul muzeu! Satul caselor incondeiate!

Ziua 4 – 2 ianuarie
- Manastirea Voronet
- Manastirea Moldovita
- Intoarcere la Bucuresti

Costul excursiei este de 1080 de lei/persoana si avem totul inclus:

- cazare 3 nopti
- 3 mese pe zi
- masa de revelion cu tot felul de bucate alese si bauturi
- plimbare cu sania
- transport
- plimbare cu mocanita.

Repartizarea locurilor in cele 7 casute:

Casuta 1 – 4 locuri. Doua dormitoare. Doua bai. Living
Casuta 2 – 3 locuri. 3 paturi single. 1 baie. 1 living
Casuta 3 – 3 locuri. 1 pat dublu. 1 pat single. 1 baie. 1 living
Casuta 4 - 3 locuri. 1 pat dublu. 1 pat single. 1 baie. 1 living
Casuta 5 - 2 locuri. 1 pat dublu. 1 baie. 1 living
Casuta 6 - 2 locuri. 1 pat dublu. 1 baie. 1 living
Casuta 7 – 8 locuri. 1 dormitor parter. 2 locuri. 1 pat dublu. Dormitor 2 la mansarda. 6 locuri. 2 paturi duble si 2 paturi single. 2 bai la parter. 1 living

Distribuirea in camere se face in functie de mixul grupului.


ATENTIE! Nu exista meniu ptr vegani sau lacto-vegetarieni.

Transportul este inclus in pret si va fi asigurat de membrii grupului nostru prin intermediul masinilor personale.

Nu sunt incluse in pret intrarea la alte obiective in afara celor mentionate mai sus si cheltuielile personale ocazionale.
Puteti veni in cuplu. Puteti sa va aduceti prietenii. Oameni de calitate in preajma carora sa ne fie drag sa ne petrecem timpul. Oameni cu care sa ne fie drag sa socializam.

Inscrierile se pot face telefonic, la numarele:

0764 044 737 - ptr gasca Free Worlding
0764 537 516 - ptr gasca Xcursii

Pentru confirmarea locului trebuie sa platim la pensiune un avans de 300 de lei / persoana pana la data de 15 septembrie. In cazul in care din diverse motive nu mai ajungeti la eveniment, avansul se returneaza urmand sa beneficieze de loc cineva de pe lista de asteptare.

Pagina Xcursii.ro unde puteti vedea poze de la evenimentele trecute o gasiti accesand link-ul:

https://www.facebook.com/Xcursii.ro/


Vreau să merg!

Locurile sunt limitate, dar ne place să oferim flexibilitate. Completează formularul dacă dorești să mergi cu noi și te vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile necesare.

Alte Evenimente


Drumeție în Masivul Ceahlău

În mijlocul naturii, mai aproape de cer
Vezi Detalii

Drumeție de toamnă-Lacul Sf. Ana

Toamna aceasta ne poartă pașii spre Lacul Sf. Ana
Vezi Detalii

Hai la rafting

Pe locuri, fiți gata... start la maxim de distracție și aventură cu o tura de rafting!
Vezi Detalii