Ultima noastră drumeție din anul acesta ne poartă pașii spre Cerdacul Stanciului, poarta de intrare în Piatra Craiului. Numele se pare că se trage de la Haiducul Stanciu Bratu care îşi făcea veacul prin zonele astea, aici, în peştera de la Cerdacul Stanciului avându-şi ascunzătoarea. Pe numele său Stanciu al Bratului, acesta a fost una din figurile legendare de haiduci ale sfârşitului de secol XVIII, fiind cunoscut alături de ceata sa în toată regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Sărbătorim ultima ieșire prin peisaje de o rară frumusețe, cu un aer străvechi, priveliști stâncoase cuceritoare și multe alte splendori ale locului. Tot ce trebuie să faci este să te bucuri pur şi simplu de viaţă şi să realizezi cum muntele reuşeşte de fiecare dată să te facă mai bun. 

Traseu de drumetie:

Cabana Plaiul Foii (850 m) – Refugiul Spirlea (1450 m) – Umerii Pietrei Craiului (1600 m) – Cerdacul Stanciului (1600 m) – Umerii Pietrei Craiului – Culmea Tamas – Cabana Plaiul Foii.

Durată traseu : 9-10 ore de mers ( în functie de grup, condiții meteo etc )

Dificultatea traseului este medie.

 

Află rețeta unei drumeții de succes pe munte :

- Arzi calorii

- Respiri aer curat

- Vezi peisaje minunate

- Te eliberează de stres

- Cunoști oameni noi, poate chiar legi noi prietenii 

 

!!! ECHIPAMENT :

- Bocanci de drumeție cu talpă aderentă și care să acopere glezna (cine nu are bocanci de drumeție nu intra în traseu)

- Pantaloni lungi

- Polar/ hanorac , geacă

- Pelerină de ploaie(opțional)

- Șosete de drumeție sau șosete de schimb(opțional)

- Rucsac de 25-30 litri

- Lanternă – de preferat lanternă frontală (opțional)

- Ochelari de soare

- Șapca/bandană

Ne rezervam dreptul să nu permitem plecarea în drumeție a celor care nu au echipamentul corespunzător, siguranța voastră este prioritatea noastră nr. 1. Vă recomandăm să aveți la voi apă, ciocolată, fructe, sandwich-uri și să purtați pe sub hanorac tricou din material sintetic, să respire corpul.

Costul eXcursiei este de 160 lei și include : transport cu microbuzul, diurnă șofer, fotograf, ghizi montani autorizați și ghid de turism national autorizat.

Grupul o să fie format din maxim 19 persoane sau minim 8 persoane.

Plecarea este din București, dacă sunteți din alt oraș și doriți să participați alături de noi, ne putem întâlni pe drum sau direct la punctul de întalnire: Cabana Plaiul Foii :)

* În cazul în care nu mai poți participa la eveniment, suma achitată se returnează doar daca gasești înlocuitor.

** În cazul condițiilor meteo nefavorabile ne rezervăm dreptul de a modifica traseul sau chiar modificarea zilei de plecare.

Respectă pădurea! Nu rupe florile și nu arunca gunoaie pe jos. Fii civilizat! Prețuiește natura!

 

Ne poți contacta oricând iar noi iți vom oferi toate informațiile necesare :

Neagu Andreea

Tel : 0764.537.516

Mail : [email protected]

Scopul nostru este simplu, să cutreierăm în lung și-n lat România și sa o descoperim fix asa cum este ea : sălbatică, frumoasă, în toate culorile anului, din vârful munților până în valurile apelor, cu aventuri și oamenii ei deosebiți. Dorim sa plecam la drum cu cei la fel de entuziasmați să cunoască toate acestea, alături de care sa creăm amintiri de neuitat și sa facem descoperiri ce vor duce mai departe vorbe frumoase despre țara noastră minunată. 

 

Vă așteptăm cu drag!

 


Vreau să merg!

Locurile sunt limitate, dar ne place să oferim flexibilitate. Completează formularul dacă dorești să mergi cu noi și te vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile necesare.

Alte Evenimente


Munții Postăvarul în culorile toamnei

Masivul Postăvaru oferă o panoramă superbă a staţiunii Poiana Braşov, a oraşului Braşov, precum şi a Munţilor Bucegi şi Ciucaş.
Vezi Detalii

Cascada 7 Izvoare și Lacul Scropoasa

Descoperă într-o singură zi unele dintre cele mai frumoase locuri din Munții Bucegi
Vezi Detalii

Poveste cu cai #4

Descoperă lumea cailor!
Vezi Detalii